Drømme langpannekake 30
Drømme langpannekake er en sikker favoritt - enkel, praktisk og virkelig deilig!
Vi har skrudd opp kosen litt ekstra ved å tilsettemarsipan både i kakerøren og i kokosfyllet. Enkel, ferdig på omtrent en time og ingen masete ingredienser.
Pynt den med det du måtte ønske!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 30 personer
-
Kakebunn
- 500 g sukker
- 500 g blødt smør
- 10 temperte egg
- 650 g Hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 dl melk
-
Topping
- 200 g smør
- 300 g sukker
- 1,50 dl melk
- 200 g kokos
Slik gjør du
Keep screen on
- Elt marsipan og sukker godt sammen. Gjerne bruk en kjøkkenmaskin.
- Tilsett romtemperert smør og rør det inn i marsipanmassen. Gjerne i to omganger.
- Tilsett eggene. Ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg.
- Mel og bakepulver siktes i deigen. tilsett deretter melk, og det rør godt sammen.
- Fordel deigen i en langpanne med bakepapir i bunn. Bak deretter kaken ved 175°C grader i ca. 30 min.
- Topping: Kok smør, sukker og melk opp. Tilsett kokos og revet marsipan, og varm toppingen godt under omrøring.
- Fordel kokostoppingen på kaken (gjerne mens den er varm) og stek den på 220°C grader i ca. 10 min. til den er gyllen.
Tips!
Kaken kan med fordel bakes dagen før servering og oppbevares tildekket på kjøkkenbenken. Holdbarheten er omtrent 5 dager.