Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
25 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,25 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 13 anmeldelser

Drømme langpannekake 30

Drømme langpannekake er en sikker favoritt - enkel, praktisk og virkelig deilig! 

Vi har skrudd opp kosen litt ekstra ved å tilsettemarsipan både i kakerøren og i kokosfyllet. Enkel, ferdig på omtrent en time og ingen masete ingredienser. 

Pynt den med det du måtte ønske! 

 

 

 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 30 personer

  • Kakebunn

  • 500 g sukker
  • 500 g blødt smør
  • 10 temperte egg
  • 650 g Hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • Topping

  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 1,50 dl melk
  • 200 g kokos

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Elt marsipan og sukker godt sammen. Gjerne bruk en kjøkkenmaskin.
  2. Tilsett romtemperert smør og rør det inn i marsipanmassen. Gjerne i to omganger.
  3. Tilsett eggene. Ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg. 
  4. Mel og bakepulver siktes i deigen. tilsett deretter melk, og det rør godt sammen.
  5. Fordel deigen i en langpanne med bakepapir i bunn. Bak deretter kaken ved 175°C grader i ca. 30 min.
  6. Topping: Kok smør, sukker og melk opp. Tilsett kokos og revet marsipan, og varm toppingen godt under omrøring.
  7. Fordel kokostoppingen på kaken (gjerne mens den er varm) og stek den på 220°C grader i ca. 10 min. til den er gyllen.

Tips!

Kaken kan med fordel bakes dagen før servering og oppbevares tildekket på kjøkkenbenken. Holdbarheten er omtrent 5 dager.

Produkter brukt i oppskriften