Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
15 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,25 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 9 anmeldelser

Glutenfri polentakake med appelsin og marsipan 8

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 stk.

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 4 egg
  • 150 g polenta
  • revet appelsinskall av en økologisk appelsin
  • 1 dl appelsinsaft , friskpresset

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 160 °C
  2. Rør sammen smør og sukker. Kutt marsipanen i biter og legg i sammen med smøret og kjør sammen til en jevn røre.
  3. Rør i eggene - ett av gangen og rør hvert egg i minst 1-2 minutter hver for seg.
  4. Rør til sist inn polenta, appelsinskall og appelsinsaft. Hell røra i en smurt springform (ca. 22 cm), gjerne med bakepapir i bunnen slik at det er lettere å løsne kaken etter steking. Stek kaken midt i ovnen i 50-60 minutter. Hvis du synes kaken får for raskt farge, kan du dekke til med et stekepapir på toppen under stekingen.

Produkter brukt i oppskriften