Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
15 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Gulrotkake med lime & marsipan 3

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 3 stk.

  • 200 g hvetemel
  • 5 egg
  • 400 g sukker
  • 400 g gulrøtter
  • 2 lime - saft
  • 200 g kremost
  • 200 g melis
  • 200 g smør

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C, og smør en kakeform (26 cm) eller hjerteform. Skrell gulrøttene og rasp de grovt på et rivjern. Rasp kjøleskapskald marsipan for seg.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett oljen, saften av lime og raspet gulrøtter. Vei opp de tørre ingrediensene og vend det forsiktig men godt inn sammen med eggedosisen. Rør inn revet marsipan til sist. Hell røren i formen og stek kaken på midterste rille midt i ovnen i ca. 40-45 minutter. Avkjøl etter steking.
  3. Pisk sammen romtemperert smøreost med smør og melis. Legg kremen i en sprøytepose og dekorer kaken med kremen og revet skall fra lime, eller annen egnet dekor.

Produkter brukt i oppskriften