Smelt smør og sjokolade på svak varme, gjerne over vannbad, og la den avkjøles litt.
Pisk egg, sukker og vaniljefrøene luftig. Rør eggemassen og sjokoladen sammen. Sikt i mel og bakepulver , og rør rundt til det hele er godt blandet.
Bland hakket sjokolade, marsipan og valnøtter i deigen.
Legg stekepapir i bunnen av en lav form (ca. 24 x 24 cm) og hell massen i. Stek kaken ved 180 °C i 40-50 minutter. La den avkjøles.
Smelt 50 g sjokolade over ett vannbad sammen med 1/2 dl kremfløte. Ta det av varmen og la det avkjøle litt. Pisk 1 dl kremfløte til saftig krem og bland den forsiktig med sjokolademassen og jordbærsyltetøyet.
Legg kremen over i en sprøytepose og la den avkjøles i kjøleskapet. Skjær kaken i 12 stykker og sprøyt med jordbærkrem. Pynt med jordbær og evnt. sjokladehjerter.