Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
30 minutter
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Lettlaget marsipankake til 17.mai 6

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 6 personer

  • 3 dl kremfløte , vispes til krem
  • 1 ss melis
  • 1 håndfull frø fra 1 stk vaniljestang
  • 8 ss bringebær syltetøy
  • 1 stk. banan
  • Litt appelsinjuice eller melk, til dynking
  • 1 pakke eller ODENSE Figurmarsipan
  • 1 ferdigkjøpt sukkerbrød (3-delt)

Slik gjør du

Dynk bunnene med appelsinjuice eller melk. Pisk kremfløten til krem og smak til med melis og vaniljefrø.


Legg en kakebunn på et fint fat. Smør et lag med syltetøy på den nederste bunnen, legg på bananskiver og et lag medkrem. Gjenta prosessen med den andre bunnen og avslutt med å legg på den siste bunnen. Fordel resten av kremen rundt hele kaken.


Kjevle ut marsipanen til et lokk, ca. 3 mm tykt. Legg på kaken og skjær av det overflødige langs kanten. Av marsipanen som er til overs, tvinnes to lange pølser som tvinnes sammen og legges rundt kanten av kaken.


Skjær et kryss i marsipanen på toppen av kaken, og skjær opp krysset til 8 like store trekanter. Rull trekantene tilbake, og fyll hullet med friske bær. Dryss på litt melis innen servering!

Tips!

Tips! Når du skal kjevle ut marsipanen, bruk godt med melis, slik at marsipanen ikke klistrer seg til underlaget eller kjevlen.

Produkter brukt i oppskriften