Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
25 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
45 minutter
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 4 anmeldelser

Luksusdrømmekake med marsipanfyll 20

Den klassiske drømmekaken er en sikker hit blant danskene. Her får du en luksusversjon av drømmekaken du kanskje kjenner og elsker. Vi har lagt marsipan både i deigen og i kremen på toppen. Det kan rett og slett ikke bli bedre!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 20 stk.

  • Drømmekage

  • 150 g blødt smør
  • 150 g lyst rørsukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 egg
  • 100 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss melk
  • Marcipanfyll

  • 150 g smør
  • 200 g brun farin
  • 75 g mørk sirup
  • 120 g kokosmel
  • 0,50 dl melk

Slik gjør du

Drømmekake

  1. Slå på ovnen på 180°C.
  2. Ha smør, rørsukker, vaniljesukker og grovrevet marsipan i en bolle og visp sammen.
  3. Pisk i ca. 5 minutter til den er lett og luftig.
  4. Tilsett eggene ett om gangen og pisk på laveste hastighet.
  5. Bland hvetemelet med bakepulveret, og rør blandingen inn i deigen vekselvis med melken.
  6. Bland forsiktig og fordel deigen i en form (ca. 20 x 20 cm) med bakepapir.
  7. Stek kaken i ca. 20 minutter til den er gyllen.
  8. Sjekk med en nål for å se om kaken er ferdig. (Hvis deigen setter seg fast, stek kaken litt lenger.)

Marsipanfyll 

  1. Ha smøret i en kjele og smelt på lav varme.
  2. Ta kjelen av varmen og rør inn brunt sukker, sirupen, kokosmelet, grovrevet marsipan og melken til en jevn jevn.
  3. Smør kremen på kaken og stek den videre i ca. 10 minutter
  4. Avkjøl kaken før du skjærer den ut.

Produkter brukt i oppskriften