Luksusdrømmekake med marsipanfyll 20
Den klassiske drømmekaken er en sikker hit blant danskene. Her får du en luksusversjon av drømmekaken du kanskje kjenner og elsker. Vi har lagt marsipan både i deigen og i kremen på toppen. Det kan rett og slett ikke bli bedre!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 20 stk.
-
Drømmekage
- 150 g blødt smør
- 150 g lyst rørsukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3 egg
- 100 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ss melk
-
Marcipanfyll
- 150 g smør
- 200 g brun farin
- 75 g mørk sirup
- 120 g kokosmel
- 0,50 dl melk
Slik gjør du
Keep screen on
Drømmekake
- Slå på ovnen på 180°C.
- Ha smør, rørsukker, vaniljesukker og grovrevet marsipan i en bolle og visp sammen.
- Pisk i ca. 5 minutter til den er lett og luftig.
- Tilsett eggene ett om gangen og pisk på laveste hastighet.
- Bland hvetemelet med bakepulveret, og rør blandingen inn i deigen vekselvis med melken.
- Bland forsiktig og fordel deigen i en form (ca. 20 x 20 cm) med bakepapir.
- Stek kaken i ca. 20 minutter til den er gyllen.
- Sjekk med en nål for å se om kaken er ferdig. (Hvis deigen setter seg fast, stek kaken litt lenger.)
Marsipanfyll
- Ha smøret i en kjele og smelt på lav varme.
- Ta kjelen av varmen og rør inn brunt sukker, sirupen, kokosmelet, grovrevet marsipan og melken til en jevn jevn.
- Smør kremen på kaken og stek den videre i ca. 10 minutter
- Avkjøl kaken før du skjærer den ut.