Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
25 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,75 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

OL-kake 12

Denne sjokoladekaken med appelsin, marsipan og fargerike OL-ringer er like god som den er festlig. Perfekt til idrettsfeiring, temafest – eller når du vil bake noe som skiller seg ut.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 personer

  • 150 g mørk sjokolade
  • 5 egg str. M/L
  • 300 g sukker
  • 150 g appelsinmarmelade
  • 25 g kakao
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 3 dl smeltet smør
  • Pynt

  • 200 g ODENSE Figurmarsipan (Benytt konditorfarge i ønskelige farger)

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Hakk sjokoladen grovt og smelt den over et vannbad.
  2. Pisk egg og sukker skummende og luftig. Tilsett appelsinmarmelade samt revet marsipan, og pisk det kremet og luftig.
  3. Sikt kakao, mel og bakepulver i deigen, og rør det godt sammen med det smeltede smøret og den smeltede sjokoladen.
  4. Sett ovnen på 160 °C over- og undervarme. Hell deigen i en smurt mel drysset springform på ca. 22 cm i diameter. Stek kaken i ca. 1 time og 15 minutter. Bruk en tannpirker til å sjekke om kaken er ferdig. Stikk den ned i kaken, får den deig på seg er kaken ikke ferdig.
  5. Avkjøl kaken på en rist. Ha marsipanlokket over kaken, og skjær vekk overflødig marsipan.
  6. Del marsipan i fem like store deler. Farg hver del i en av fargene til OL-ringene, og form marsipanen til ringer. Dekorer kaken med OL-ringene.

Produkter brukt i oppskriften