Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 24 anmeldelser

Pavlova med mandelfyll 10

Overrask med den vakreste, kritthvite pavlovaen som garantert får «wow»-blikk på 17. mai!
Med et fyll av ovnsstekte mandler og Odense Ekte marsipan – rik på smak og laget med minst 50 % mandler – får kaken en deilig, nøtteaktig dybde som løfter pavlovaen til nye høyder.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 stk.

  • Pavlova

  • 4 stk. ca 130 gram eggehviter
  • 200 g sukker
  • 2 ss maizena
  • 1 ts Hvitvindseddik
  • Nøtte og marsipanfyll

  • 50 g mandler
  • 0,60 dl / 60 ml vann
  • Krem

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • Pynt

  • 1 jordbær og andre friske bær

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Visp sammen eggehviter og sukker i en stålbolle over vannbad. Vannbad = simrende vann i en kjele
    med en stålbolle over. Det simrende vannet skal så vidt treffe bollen.
  2. Visp helt til du ikke kjenner sukkerkorn mellom fingrene.
  3. Fjern stålbollen og visp eggehvite og sukker med en kjøkkenmaskin med ballongvisp på
    høy hastighet i ca 8-10 min. Du skal nå ha en stiv og avkjølt marengs.

  4. Sikt i maizena og hell i hvitvinseddik. Visp i et par sekunder så alt blander seg.
  5. Ha halvparten av marengsen på et stekebrett med stekepapir og smør utover en 20 cm
    rund disk. Ha andre halvpart i en sprøytepose med stor rund tip og sprøyt dotter rundt
    hele kanten. Bruk en spatula til å lage mønstre (se video).

  6. Stek på 85 grader over/undervarme i 1 time og 50 min. (Kan være du må opp i 2 timer,
    for alle ovner er forskjellige) Skru ovnen av og la pavlovaen avkjøles helt i ovnen uten å
    åpne døren.
  7. Lag nøtte og marsipanfyll ved å ovnssteke mandlene på 200 grader i 10 min før du
    blender de sammen med Odense ekte marsipan og vann til en mandelmasse. Fordel en
    del av mandelmassen i midten av den avkjølte pavlovaen og legg striper ut til kantene (se
    video).

  8. Visp krem av kald kremfløte, sukker og vaniljesukker. Du skal vispe en myk krem, men
    som holder formen (ikke overvisp!).

  9. Ha kremen i en sprøytepose med rund tip og sprøyt på samme måte som med
    marengsen (se video).
  10. Pynt med friske bær

    Obs! Jeg serverer med bakepapiret på, for denne er mykere enn pavlova du steker på høyere
    varme.

Tips!

For å lage samme mønster som meg så trenger du sprøytepose og en stor rund sprøytetip. Du kan
også lage denne varianten uten det fine mønsteret

Produkter brukt i oppskriften