Pavlova med mandelfyll 10
Overrask med den vakreste, kritthvite pavlovaen som garantert får «wow»-blikk på 17. mai!
Med et fyll av ovnsstekte mandler og Odense Ekte marsipan – rik på smak og laget med minst 50 % mandler – får kaken en deilig, nøtteaktig dybde som løfter pavlovaen til nye høyder.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 stk.
-
Pavlova
- 4 stk. ca 130 gram eggehviter
- 200 g sukker
- 2 ss maizena
- 1 ts Hvitvindseddik
-
Nøtte og marsipanfyll
- 50 g mandler
- 0,60 dl / 60 ml vann
-
Krem
- 3 dl kremfløte
- 3 ss sukker
-
Pynt
- 1 jordbær og andre friske bær
Slik gjør du
Keep screen on
- Visp sammen eggehviter og sukker i en stålbolle over vannbad. Vannbad = simrende vann i en kjele
med en stålbolle over. Det simrende vannet skal så vidt treffe bollen. - Visp helt til du ikke kjenner sukkerkorn mellom fingrene.
- Fjern stålbollen og visp eggehvite og sukker med en kjøkkenmaskin med ballongvisp på
høy hastighet i ca 8-10 min. Du skal nå ha en stiv og avkjølt marengs. - Sikt i maizena og hell i hvitvinseddik. Visp i et par sekunder så alt blander seg.
- Ha halvparten av marengsen på et stekebrett med stekepapir og smør utover en 20 cm
rund disk. Ha andre halvpart i en sprøytepose med stor rund tip og sprøyt dotter rundt
hele kanten. Bruk en spatula til å lage mønstre (se video). - Stek på 85 grader over/undervarme i 1 time og 50 min. (Kan være du må opp i 2 timer,
for alle ovner er forskjellige) Skru ovnen av og la pavlovaen avkjøles helt i ovnen uten å
åpne døren. - Lag nøtte og marsipanfyll ved å ovnssteke mandlene på 200 grader i 10 min før du
blender de sammen med Odense ekte marsipan og vann til en mandelmasse. Fordel en
del av mandelmassen i midten av den avkjølte pavlovaen og legg striper ut til kantene (se
video). - Visp krem av kald kremfløte, sukker og vaniljesukker. Du skal vispe en myk krem, men
som holder formen (ikke overvisp!). - Ha kremen i en sprøytepose med rund tip og sprøyt på samme måte som med
marengsen (se video). - Pynt med friske bær
Obs! Jeg serverer med bakepapiret på, for denne er mykere enn pavlova du steker på høyere
varme.
Tips!
For å lage samme mønster som meg så trenger du sprøytepose og en stor rund sprøytetip. Du kan
også lage denne varianten uten det fine mønsteret