Vanskelighetsgrad
Forberedelsestid
20 minutter
Tid totalt
7 timer

Rullekake med kaffe og sjokolade 10

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

  • Chokoladecreme

  • 5 dl kremfløte
  • Rouladebund

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 3 egg
  • 2 kakao
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,50 dl stærk kaffe

Slik gjør du

  1. Sjokoladekrem: Hakk sjokoladen og ha i en bakebolle. Kok opp fløten og hell over sjokoladen. Rør sammen til sjokoladen er smeltet. Sett blandingen kjølig i minst 6 timer, eller natten over.
  2. Rør smør og sukker hvitt.
  3. Pisk i eggene, ett av gangen sammen med kakaoen.
  4. Vend forsiktig i hvetemel med bakepulver og kaffen. Smør kakerøre utover på et stekebrett med bakepapir ca. 30x40 cm.
  5. Stek kaken midt i ovnen ved 225 °C i ca. 8 min. Ta kakebunnen ut av ovnen og snu den over på bakepapir hvor det er drysset omtrent en ½ dl sukker på. Trekk bakepapiret forsiktig av bunnen og legg over et rent kjøkkenhåndklede til bunnen er avkjølt.
  6. Smør på den avkjølte sjokoladekremen og rull bunnen sammen fra kortsiden. La kaken hvile i kjøleskapet i 30 min. før servering. Servére kaken gjerne med pisket krem!

Tips!

Ønsker man en ren sjokolade smak erstatter man kaffen med melk eller fløte.

Rullekaken kan evt. smøres med aprikossyltetøy, bringebærsyltetøy eller peanøttsmør før du smører med sjokoladekremen.

Rullekaken holder seg opp til en uke i kjølige omgivelser ved tildekking. Kaken kan evt. fryses ned.

Produkter brukt i oppskriften