Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 4 anmeldelser

Saftig karamell og kaffekake 15

Creamy kaffe og karamell-kake med Odense ekte marsipan for saftighet og julepreg. En kake med mye god smak som er en favoritt her hjemme.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 15 personer

  • Saftig kakebunn

  • 3 egg
  • 175 g sukker
  • 150 g smeltet smør
  • 250 g Hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • 2,25 dl melk
  • Karamell og kaffeglasur

  • 100 g sukker
  • 4 ss vann
  • 50 g smør
  • 1 dl kremfløte
  • 0,50 ts salt
  • 3 ss sterk kokt kaffe
  • 150 g melis
  • 1 kokos

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Lag karamellen ved å koke sukker og vann i en liten kjele på høyeste varme til godt gyllenbrun. Skru temperaturen ned og rør inn smør, kremfløte og salt. La småkoke i 2 min. Sett karamellen i kjøleskapet i 2 timer eller lenger.
  2. Forvarm ovnen til 175 grader og kle bunnen av en liten langpanne (ca 33x23 cm) med bakepapir.
    Visp egg og sukker til en tykk eggedosis. Visp inn revet Odense ekte marsipan, smør, mel, bakepulver, vaniljesukker, salt og melk.
    Hell røren i formen og stek i ca 35 minutter eller til akkurat gjennomstekt.
    Avkjøl.
  3. Ha melis og sterk avkjølt kokt kaffe i den kalde karamellen og visp i noen sekunder på høy hastighet til en tykk glasur. IKKE overpisk, da skiller glasuren seg.
  4. Smør glasuren utover kaken og dryss med kokos. Server!

Produkter brukt i oppskriften