Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 5 anmeldelser

Sitronkake med glasur 10

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 stk.

  • 200 g bløtt smør + litt til formen
  • 200 g sukker
  • 0,50 dl sitronsaft
  • 2 ss revet sitronskall (usprøytet)
  • 4 store egg
  • 225 g hvetemel
  • 2 ss melk
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • Glasur

  • 4 dl melis
  • 4 ss eggehviter

Slik gjør du

  1. Smør en 22 cm rund springform med smør eller nøytral olje og dryss litt mel i formen. Forvarm ovnen til 170 °C.
  2. Riv marsipanen grovt på et rivjern. Rør sammen romtemperert smør med sukker, revet marsipan, revet sitronskall og sitronsaften. Tilsett eggene - ett av gangen og rør sammen til en jevn masse.
  3. Vend de tørre ingrediensene vekselvis inn i massen med væsken til en jevn røre og tilsett hakket hvit sjokolade til slutt.
  4. Fordel deigen i den smurte springformen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 170 °C i ca. 60 min.
  5. Sjekk gjerne om kaken er ferdig stekt med en trepinne ved å stikke den ned midt i kaken. Henger det kakerøre igjen på pinnen, er den ikke helt ferdig stekt.
  6. Pisk melis og eggehvite sammen til en luftig glasur. Fordel glasuren over kaken med en slikkepott. La glasuren stivne før kaken skjæres i biter og serveres.

Produkter brukt i oppskriften