Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 6 anmeldelser

Sitronmazarin med krem, bær og blomster 10

Hvem elsker ikke en deilig mazarinkake? Marsipanen i kaken gjør den saftig og rund i smaken, og den milde mazarinkaken fungerer fantastisk i kombinasjon med syren fra frukt, som for eksempel i en jordbærterte. Her har vi gått all in på syre og friskhet ved å tilsette sitron i både mazarinmassen og kremen på toppen. De små appetittvekkende sitronmazarinene er helt perfekte til vårens og sommerens mange feiringer. Oppskriften gir 10 kaker, men den kan enkelt skaleres opp til flere sommerdesserter.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 stk.

  • Citronmazarin

  • 100 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g romtemperert smør
  • 2 egg
  • 50 g hvetemel
  • Saft og skall av 1 ubehandlet sitron
  • Frosting

  • 25 g romtemperert smør
  • 35 g melis
  • 100 g naturell kremost
  • 1 ss sitronsaft
  • Pynt

  • Sommer bær feks. blåbær eller bringebær
  • Frisk mynte
  • stemorsblomster, spiselige

Slik gjør du

Sitronmazarin

  1. Slå på ovnen på 180°C.
  2. Riv marsipanen grovt og pisk den sammen med sukker, vaniljesukker og mykt smør til massen blir lys og kremet.
  3. Tilsett eggene ett om gangen mens du pisker massen til en lett og luftig krem.
  4. Sikt hvetemelet inn i deigen, og vend deretter inn sitronskall og saft.
  5. Ha deigen i sprøytepose med rund spiss og rør deigen over i 10 små silikon mini rugbrødsformer (eller andre små silikonformer).
  6. Stek kakene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Sjekk med en nål om kakene er stekte. Hvis deigen setter seg fast, stek kakene litt lenger.
  7. Avkjøl kakene i formene og vend dem forsiktig ut.
  8. Avkjøl kakene til de skal pyntes.

Glasur

  1. Pisk det myke smøret sammen med melis til massen blir helt hvit og kremet. Tilsett kremost og sitronsaft og pisk blandingen til den er jevn.
  2. Ha frostingen i sprøytepose med munnstykke og pynt de små kakene.
  3. Pynt med bær, mynte og spiselige blomster.

Produkter brukt i oppskriften