Sjokoladekake med bringebær 12
Denne sjokoladekaken med bringebær og luftig marsipankrem bakes i tertetform og byr på en perfekt balanse mellom friskhet og sødme. En enkel og elegant dessert som både ser imponerende ut og smaker himmelsk!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 stk.
-
Bunn
- 225 g hvetemel
- 75 g melis
- 25 g kakao
- 125 g smør
- 2 egg
- 1 eggeplomme
-
Marsipankrem
- 100 g smør
- 100 g mørk sjokolade
- 100 g sukker
- 1 egg
- 1 eggeplomme
- 200 g friske eller frosne bringebær
- 1 ss sukker
Slik gjør du
Keep screen on
-
Bland mel, melis og kakao. Smuldre smøret i blandingen, og samle deigen med eggehviten og eggeplommene. La deigen hvile 30 minutter i kjøleskapet. Rull deigen ut og legg den i en terteform 26-28 cm i diameter.
-
Legg et stykke bakepapir oppå. Fyll bunn kanten av terte/kakeformen med tørkede bønner, linser eller kikerter, slik at tertekanten holdes på plass, mens den bakes. Bak tertebunden i 12 minutter ved 200° C.
-
Smelt smøret på svak varme. Hakk sjokoladen og smelt den i det varme smøret. Rør sammen sukker, revet marsipan, eggehviten og egg til du får en jevn og bløt marsipan-krem. Deretter rører du inn smøret.
-
Bland sammen bringebær og sukker, og fordel det utover tertebunden. Deretter helles marsipan-kremen over. Bak terten/kaken i ca. 20 minutter ved 200° C. Server terten/kaken kald evt. kan du drysse litt melis over.