Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1,5 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
3,25 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 7 anmeldelser

Sjokoladekake med fotball-tema 10

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

Slik gjør du

Kage:
 1. Rør sammen sukker og revet marsipan i en kjøkkenmaskin. Tilsett romtemperert smør, litt av gangen til en jevn masse og rør inn eggene - ett av gangen.
 2. Hakk sjokoladen grovt og legg i en bolle. Varm opp fløten til rett under kokepunktet og hell den over sjokoladen, og rør til en jevn og blank sjokoladekrem.
 3. Rør sjokoladekrem inn i eggemassen. Sikt deretter inn mel og bakepulver og rør sammen til en jevn røre.
 4. Hell røra i en smurt springform, diameter 23 cm . Bruk bakepapir i bunnen slik at det er lettere å ta ut kaken fra formen etter steking. Stek bunnen midt i ovnen ved 175°C varmluft i ca. 40-45 min.
Chokoladecreme:
 1. Hakk sjokoladen grovt og legg i en bolle.
 2. Varm opp fløten til rett under kokepunktet og hell den over sjokolade og rør sammen til en blank sjokoladekrem. Tilsett romtemperert smør i terninger og rør sammen til smøret er smeltet. For en helt blank og glatt krem kan det være lettere å bruke en stavmikser til å røre sammen med.
 3. La kremen hvile i 1 time på kjøkkenbenken.
Opbygning:
 1. Når bunnen er avkjølt, ta den ut av formen og del den til to like tykke bunner. Fordel 2/3 av sjokoladekremen mellom bunnene og smør resten av kremen rundt hele kaken. Et jevnt lag krem rundt kaken, gir best resultat.
 2. Kjevle ca. 3-350 g ekstra hvit marsipan ut til et tynt lokk og legg over hele kaken. Bruk litt melis under utkjevling. Marsipanen skal også dekke sidene. Skjær av overflødig marsipan rundt kanten av hele kaken.
 3. Farg ca. 50 g marsipan med svart konditorfarge. Kjevle ut i et tynt lag og skjær ut en femkant som plasseres i midten av kaken. Lag deretter 5 halve femkanter som danner et fotballmønster. Plasser disse med jevnt mellomrom langs kanten av kaken. Rull tynne remser med resten av marsipanen og lag et fotballmønster (se bildet). Dekorer gjerne med et tall midt på kaken. Bruk enten rød sprøytegelè eller farget marsipan.
 4. Farg ca. 175 g marsipan men grønn konditorfarge. Kjevle ut til et rektangel ca. 6 x 70 cm som skal bli til gresskanten. Skjær alle kanter like rette og kutt små frynser langs den ene langsiden. Rull den forsiktig sammen og rull den forsiktig på rundt kaken.

Produkter brukt i oppskriften