Sjokoladekake med øl 16
Denne sjokoladekaken med øl og marsipan er en mørk fristelse med dybde. Enkel å lage, men garantert å imponere – toppet med silkemyk ølglasur som setter prikken over i-en.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 16 stk.
- 250 g smør
- 75 g kakao
- 2,50 dl hvidtøl
- 350 g sukker
- 3 egg
- 1,50 dl skummet kulturmelk
- 200 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
-
Glasur
- 0,50 dl hvidtøl
- 150 g mørk sjokolade
Slik gjør du
Keep screen on
-
Smelt smøret i en kjele. Tilsett kakao og øl. Varm opp under omrøring.
-
Pisk sukker og egg til en luftig eggedosis. Tilsett revet marsipan og pisk det godt sammen. Rør inn kjernemelken mot slutten. Sikt inn hvetemel, bakepulver og natron. Tilsett smørblandingen til sist. Hell røren i en smurt langpanne (ca. 20 x 30 cm) og stek kaken midt i ovnen ved 160 °C i 35-40 minutter.
-
Stikk en pinne midt i kaken mot slutten av steketiden. Er pinnen "tørr" når den trekkes ut, er kaken ferdig stekt.
-
Avkjøl på en rist og pynt med øl-glasur.
-
Glasur: Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken og rør inn øl.