Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
15 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
50 minutter
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 2 anmeldelser

Sjokoladekake med øl 16

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 16 stk.

  • 250 g smør
  • 75 g kakao
  • 2,50 dl hvidtøl
  • 350 g sukker
  • 3 egg
  • 150 g revet ODENSE Ekte Marsipan
  • 1,50 dl skummet kulturmelk
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • Glasur

  • 0,50 dl hvidtøl
  • 150 g

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en kjele. Tilsett kakao og øl. Varm opp under omrøring.
  2. Pisk sukker og egg til en luftig eggedosis. Tilsett revet marsipan og pisk det godt sammen. Rør inn kjernemelken mot slutten. Sikt inn hvetemel, bakepulver og natron. Tilsett smørblandingen til sist. Hell røren i en smurt langpanne (ca. 20 x 30 cm) og stek kaken midt i ovnen ved 160 °C i 35-40 minutter.
  3. Stikk en pinne midt i kaken mot slutten av steketiden. Er pinnen "tørr" når den trekkes ut, er kaken ferdig stekt.
  4. Avkjøl på en rist og pynt med øl-glasur.
  5. Glasur: Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken og rør inn øl.

Produkter brukt i oppskriften