Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
40 minutter
Vurder denne oppskriften

1 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Stikkelsbærkake 6

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 6 personer

  • 2 store egg
  • 1,50 dl sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • 2 dl hvetemel
  • 1,50 ts bakepulver
  • 1 knivspiss salt
  • 1 dl melk
  • 25 g smør
  • 200 g stikkelsbær
  • 1 dl perlesukker
  • melis
  • creme fraiche eller fløteskum

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker lyst og luftig sammen med vaniljekorn. Bland hvetemel, bakepulver og salt sammen i en bolle og sikt det inn i massen og vend inn revet marsipan. Varm opp melk med smør til smøret er smelte, avkjøl litt vend det lett inn i massen.
  2. Del stikkelsbærene i to og vend de i sukker.
  3. Hell kakerøra i en smurt 24 cm terte- eller kakeform. Dryss over stikkelsbærene.
  4. Stek kaken i ca. 45-50 min. ved 190 °C varmluft, eller til kaken er gjennomstekt.
  5. Servèr gjerne kaken lun med vaniljeis eller pisket krem.

Produkter brukt i oppskriften