Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
25 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,6 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Vaniljekake med rabarbracrudité 14

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 14 stk.

Slik gjør du

  1. Begynn med å skjære tynne strimler av rabarbraen på langs med en tynnskreller. Legg rabarbrastrimlene i isvann og la de ligge i ca. 30 min.
  2. Skrap vaniljefrøene ut av vaniljestangen. Bruke en morter e.l. og knus frøene sammen med litt av sukkeret. Pisk smør, vaniljesukkeret samt resten av sukkeret til en hvit og luftig masse. Pisk til sukkeret er helt oppløst. Tilslutt piskes et og et av eggene i til massen er jevn.
  3. Bland sammen mel og bakepulver som siktes inn i eggemassen. Rør til sist inn yoghurt. Ha deigen i en smurt og meldrysset springform på ca. Ø 20-22 cm. Kaken stekes på 160° C i ca. 40-45 min.
  4. Pisk vaniljekremen sammen med helmelken. Når kaken er avkjølt deles den i to. Smør et lag med krem i midten av kaken og monter kaken sammen igjen. Ha resten av kremen på toppen av kaken.
  5. Skrap tynne sjokoladeflak av den hvite sjokoladen med en skarp kniv. Det er lettest å få til på den glatte siden av sjokoladen. Ta rabarbrastrimlene ut av vannet og la dem tørke litt. Pynt kaken med rabarbrastrimlene og dryss over den hvite sjokoladen.

Produkter brukt i oppskriften