Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 2 anmeldelser

Kirsebærkransekake til nyttår! 15

Lag lekker kirsebærkransekake til nyttår. Denne oppskriften gir en nydelig kake til nyttårsfeiringen som gjør deg utmerket på bordet. Vi har pyntet kaken med Odense gullstøv for et lekkert resultat. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 15 stk.

Slik gjør du

  1. Hakk 200g av sjokoladen og smelt det sammen med smør i en gryte på svak varme. Rør godt til du har en jevn og fin masse. Tilsett deretter fløten før ganachen settes på kjøl. Den må stå lenge nok til at den er fast nok til å kunne ha på en sprøytepose og ikke renner ut.
  2. Eldt marsipan og sukker godt sammen med hendene. Tilsett deretter eggehvitene og bland det godt til du har en jevn masse.
  3. Hakk kirsebærene fint og bland dem godt sammen med marsipanmassen. Rull massen ut til et rektangel på ca. 10x35 cm og skjær ut ca. 15 mindre stykker på 3x10 cm.
  4. Ha stykkene på et bakepapirkledt stekebrett og stek dem i ovnen på 220° C (varmluft) i ca. 8-10 min.
  5. La stykkene avkjøles helt før de dyppes i temperert sjokolade (100 g). Se Den Søte Skolen til tips for hvordan lykkes med temperering. Dypp stykkene slik at sjokoladen dekker bunnen og litt opp på sidene. Ha ganachen i en sprøytepose og lag små topper på kransekakestykkene.
  6. Fjern stenene i kirsebærene og vend dem i guldstøv for en flott effekt. Ha et kirsebær på hver av kransekakestykkene.

Produkter brukt i oppskriften