Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
50 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Små kransekaker med appelsin 25

Små kransekaker med appelsin er en nydelig liten dessert å servere til dine gjester i julen. Oppskriften består av kransekakemasse, appelsin, rørsukker,  vaniljestang og smør. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 25 stk.

  • 2 appelsin (øko)
  • 100 g rørsukker
  • 1 vaniljestang (kornene)
  • smør til å smøre formene med
  • 25 papirformer (små)

Slik gjør du

  1. Smør de små formene. Bruk en sprøytepose og fyll formene med kransekakemassen. Stekes på 200° C i ca. 10 minutter til de er gylne.
  2. Bruke en potetskreller til å skrelle appelsinene. Skjær deretter skallet i tynne strimler. Saften av de to appelsinene, samt appelsinskallet, sukker og vanilje røres sammen i en kjele. Kok opp og la det simre og redusere til du har en karamell-aktig konsistens. Ha en liten skje med appelsinmassen over hver av de lune småkakene og server!

Produkter brukt i oppskriften