Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Hvit sjokolade & jordbærkake 8

Prøv denne flotte kaken til ditt neste selskap! Oppskriften er beregnet for 8 personer, og har en deilig smak av jordbærkrem. Kaken har et belte med marsipan rundt, og toppet med nydelig krem. Denne pyntes slik man selv ønsker, men legg gjerne noen jordbær på toppen. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 personer

Slik gjør du

  1. Legg jordbær, sukker og frøene fra en vaniljestang en en kjele og la de småkoke i ca. 15 minutter. Ta kjelen av og la jordbærene avkjøles helt
  2. Pisk sammen Mascarponeosten sammen med jordbærene, litt av laken, og sitronskall med en el. vipser eller i en en kjøkkenmaskin. Smak til med sitronsaft.
  3. Skjær kakebunnen (3-lags) ut i samme størrelse som en Ø 22 cm springform, hvis bunnen du kjøper er større.
  4. Sett formen på det fatet du vil kaken skal serveres på. Legg i en bunn og fyll i halvparten av kremen. Legg på et lag med jordbær i skiver og dryss med hakket sjokolade og litt av jordbærlaken. legg på en ny bunn og gjenta prosessen. Legg den tredje bunnen på toppen, og sett kaken i kjøleskapet.
  5. Pisk sammen kremosten, frøene fra vaniljestangen og smeltet sjokolade. Tilsett melis - litt av gangen, men du pisker. Pisk tilsammen i 4-5 minutter med en el. pisker eller i en kjøkkenmaskin.
  6. Rull marsipanen ut i et langt belte som skal nå rundt hele kaken. Bruk gjerne litt melis på bordet/kjevlen så marsipanen ikke setter seg fast.
  7. Fjern forsiktig springformen fra kaken og sett på beltet med marsipan rundt kaken. Klipp av det som eventuelt måtte stikke utenfor kaken. Fordel resten av krem rundt hele kaken.
  8. Pynt med Jordbær, høvlet hvit sjokolade og gjerne en kakevimpel eller annen fin pynt.

Produkter brukt i oppskriften