Glutenfrie blåbærmuffins 12
En favoritt for store og små, glutenfrie blåbærmuffins er enkle å lage og kjekke å ta med på avslutninger eller bursdager hvis noen er allergiske mot gluten.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 stk.
- 1 banan
- 10 dadler
-
200 g
- 3 egg
- 100 g kokosmel
- 1 ts bakepulver
- 50 g kokosfett (smeltet)
- 200 g blåbær (friske)
Slik gjør du
Keep screen on
-
Fjern skallet av bananen. Finn fram en kjøkkenmaskin eller en mixmaster, og ha bananen, dadlene og marsipanen oppi. La kjøkkenmaskinen stå på til du får en fyldig krem. Rør eggene i et av gangen og pisk godt.
-
Vend kokosmel og bakepulver inn i deigen. Til slutt rører du smeltet kokosfett i.
-
Sett ovnen på 200 °C over- og undervarme. Fordel deigen i 12 smurte muffinsformer, og stek muffinsene i ca. 25 minutter. Avkjøl muffinsene på rist.
-
Temperer sjokolade i en bakebolle. Ha et tynt lag sjokolade på toppen av muffinsen for så å dekke toppen av muffinsen med blåbær. Avslutt med et lag sjokolade oppå blåbærene. Gjør så det samme med resten av muffinsene.
-
Muffinsene er herved klare for servering!
Tips!
Muffinsene er fysegnet uten pynt!
Se under fanen "Den søte skolen" for hjelp med temperering av sjokolade, eller les bak på sjokolade-innpakningen.