Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
15 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
45 minutter
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 5 anmeldelser

Glutenfrie blåbærmuffins 12

En favoritt for store og små, glutenfrie blåbærmuffins er enkle å lage og kjekke å ta med på avslutninger eller bursdager hvis noen er allergiske mot gluten.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

  • 1 banan
  • 10 dadler
  • 200 g
  • 3 egg
  • 100 g kokosmel
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g kokosfett (smeltet)
  • 200 g blåbær (friske)

Slik gjør du

  1. Fjern skallet av bananen. Finn fram en kjøkkenmaskin eller en mixmaster, og ha bananen, dadlene og marsipanen oppi. La kjøkkenmaskinen stå på til du får en fyldig krem. Rør eggene i et av gangen og pisk godt.
  2. Vend kokosmel og bakepulver inn i deigen. Til slutt rører du smeltet kokosfett i.
  3. Sett ovnen på 200 °C over- og undervarme. Fordel deigen i 12 smurte muffinsformer, og stek muffinsene i ca. 25 minutter. Avkjøl muffinsene på rist.
  4. Temperer sjokolade i en bakebolle. Ha et tynt lag sjokolade på toppen av muffinsen for så å dekke toppen av muffinsen med blåbær. Avslutt med et lag sjokolade oppå blåbærene. Gjør så det samme med resten av muffinsene.
  5. Muffinsene er herved klare for servering!

Tips!

Muffinsene er fysegnet uten pynt!

Se under fanen "Den søte skolen" for hjelp med temperering av sjokolade, eller les bak på sjokolade-innpakningen.

Produkter brukt i oppskriften