Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
45 minutter
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 5 anmeldelser

Gulrotmuffins med marsipan 18

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 18 stk.

  • 225 g smør
  • 300 g rørsukker eller lys muscovadosukker
  • 4 egg
  • 150 g ODENSE Ekte Marsipan (revet)
  • 250 g gulrøtter (revet)
  • 1 ss kanel (malt)
  • 0,50 ts ingefær (raspet)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • Frosting

  • 50 g smør
  • 200 g kremost
  • 200 g melis

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en kjele. Pisk sukker og egg sammen til eggedosis. Rasp marsipanen og gulrøttene, og rør det sammen med eggedosisen.
  2. Tilsett smeltet smør og sikt inn de tørre ingrediensene. Rørt godt sammen til en jevn og glatt røre uten klumper.
  3. Fordel røren i smurte muffinsformer eller bruk et muffinsbrett, og stek de midt i ovnen med vanlig over/undervarme ved 180 °C i ca. 20 minutter. Avkjøles etter steking.
  4. Pisk sammen romtemperert smør, kremost og melis til en lett og luftig krem. Legg kremen i en sprøytepose med stjernetyll og sprøyt denne på toppen av muffinsene. Kremen kan også smøres på toppen isteden for å sprøytes på. Pynt med sjokoladelinser eller annet egnet pynt.

Produkter brukt i oppskriften