Sjokoladekake med øl 16
Denne sjokoladekaken med øl og marsipan er en mørk fristelse med dybde. Enkel å lage, men garantert å imponere – toppet med silkemyk ølglasur som setter prikken over i-en.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 16 stk.
- 250 g smør
- 75 g kakao
- 2,50 dl hvidtøl
- 350 g sukker
- 3 egg
- 1,50 dl skummet kulturmelk
- 200 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
-
Glasur
- 0,50 dl hvidtøl
- 150 g mørk sjokolade
Slik gjør du
Keep screen on
-
Sjokoladebunn: Pisk egg og sukker til en luftig, hvit masse. Bland sammen hvetemel, kakaopulver og bakepulver. Sikt deretter i melblandingen litt og litt av gangen mens du vender det inn i eggemassen. Til sist blandes den hvite sjokoladen forsiktig i. Bruk en langpanne med bakepapir og smør bakepapiret med litt smør i tillegg. Fordel deretter sjokolademassen utover langpannen. Stekes på 230° C i ca. 6 minutter.
-
Mascarpone- og nougatkremen: Sukker og eggeplommer piskes stive. Deretter piskes mascarponen inn til den får en glatt konsistens. Pisk inn fløten til massen blir litt stiv og fast. Smelt nougaten forsiktig (over vannbad: la den avkjøle litt) før den vendes inn i kremen. Det er viktige at mascarponen og fløten fortsetter å være kald.
-
Syltede nøtter: Bland nøtter og sirup og ha det i en ildfast form. Stekes i ovnen i 15 minutter på 190° C.
-
Montering: Del sjokoladebunnen i 3 stykker på tvers. Smør mascarpone- og nougatkremen lagvis mellom de 3 stykkene, samt på toppen og på sidene. Kaken pyntes med flak av hvit sjokolade.