Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
15 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
50 minutter
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Sjokoladekake med øl 16

Denne sjokoladekaken med øl og marsipan er en mørk fristelse med dybde. Enkel å lage, men garantert å imponere – toppet med silkemyk ølglasur som setter prikken over i-en.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 16 stk.

  • 250 g smør
  • 75 g kakao
  • 2,50 dl hvidtøl
  • 350 g sukker
  • 3 egg
  • 150 g revet ODENSE Ekte Marsipan
  • 1,50 dl skummet kulturmelk
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • Glasur

  • 0,50 dl hvidtøl
  • 150 g mørk sjokolade

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Sjokoladebunn: Pisk egg og sukker til en luftig, hvit masse. Bland sammen hvetemel, kakaopulver og bakepulver. Sikt deretter i melblandingen litt og litt av gangen mens du vender det inn i eggemassen. Til sist blandes den hvite sjokoladen forsiktig i. Bruk en langpanne med bakepapir og smør bakepapiret med litt smør i tillegg. Fordel deretter sjokolademassen utover langpannen. Stekes på 230° C i ca. 6 minutter.
  2. Mascarpone- og nougatkremen: Sukker og eggeplommer piskes stive. Deretter piskes mascarponen inn til den får en glatt konsistens. Pisk inn fløten til massen blir litt stiv og fast. Smelt nougaten forsiktig (over vannbad: la den avkjøle litt) før den vendes inn i kremen. Det er viktige at mascarponen og fløten fortsetter å være kald.
  3. Syltede nøtter: Bland nøtter og sirup og ha det i en ildfast form. Stekes i ovnen i 15 minutter på 190° C.
  4. Montering: Del sjokoladebunnen i 3 stykker på tvers. Smør mascarpone- og nougatkremen lagvis mellom de 3 stykkene, samt på toppen og på sidene. Kaken pyntes med flak av hvit sjokolade.

Produkter brukt i oppskriften