Appelsinegg 25
Hjemmelaget påskeegg er enklere enn du tror! Appelsinegg består av Odense marsipan, vann, appelsinskall, sukker, mørk sjokolade, kakao og melis. Appelsinegg er også en nydelig liten påskegave man kan gi til noen man er glad i.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 25 stk.
- 2,50 dl vann
- 0,50 appelsin , revet skall (økologisk)
- 75 g sukker
- kakao
- melis
Slik gjør du
Keep screen on
-
Skjær av det ytterste skallet fra en halv appelsin og skjær det i strimler. La strimlene småputre i en kjele med 2,5 dl vann tilsatt sukker. Appelsinstrimlene er myke og litt gjennomsiktige når de er ferdige (ca. 1 time).
-
Bland strimlene sammen med marsipanen, og form til ca. 25 egg. Dypp eggene i smeltet mørk sjokolade etter anvisning på pakken, og rull de i en blanding av kakao og melis innen sjokoladen stivner helt.