Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 2 anmeldelser

Appelsinegg 25

Hjemmelaget påskeegg er enklere enn du tror! Appelsinegg består av Odense marsipan, vann, appelsinskall, sukker, mørk sjokolade, kakao og melis. Appelsinegg er også en nydelig liten påskegave man kan gi til noen man er glad i. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 25 stk.

Slik gjør du

  1. Skjær av det ytterste skallet fra en halv appelsin og skjær det i strimler. La strimlene småputre i en kjele med 2,5 dl vann tilsatt sukker. Appelsinstrimlene er myke og litt gjennomsiktige når de er ferdige (ca. 1 time).
  2. Bland strimlene sammen med marsipanen, og form til ca. 25 egg. Dypp eggene i smeltet mørk sjokolade etter anvisning på pakken, og rull de i en blanding av kakao og melis innen sjokoladen stivner helt.

Produkter brukt i oppskriften