Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
50 minutter
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Marsipanegg med svisker og rom 8

Herlige marsipanegg med svisker og rom. For å gjøre marsipaneggene barnevennlig kan man fint lage eggene uten rom. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 stk.

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Klipp sviskene i biter og legg de i en skål med appelsinsaft og rom. Dekk til skålen med plastfolie, og la de trekke i 15 minutter.
  2. Elt marsipanen sammen med sviskene og raspet appelsinskall. Rull marsipanen til en "pølse" og del den i 8 like store deler. Smelt sjokoladen over et vannbad etter anvisning på pakken.
  3. Dypp marsipaneggene i sjokoladen og legg de over på et stykke bakepapir på kjøkkenbenken. Når alle eggene er dyppet, fyller du resten med sjokoladen i en liten sprøytepose (eller plastpose). Klipp et bitte lite hull en enden av posen.
  4. Dekorer eggene med sjokoladen og dryss på med litt raspet appelsinskall innen sjokoladen stivner helt. La eggene ligge til sjokoladen er helt stivnet innen de serveres.

Produkter brukt i oppskriften