Marsipanegg med svisker og rom 8
Herlige marsipanegg med svisker og rom. For å gjøre marsipaneggene barnevennlig kan man fint lage eggene uten rom.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 stk.
- 100 g svisker
- 3 ss appelsinsaft , friskpresset
- 3 ss mørk rom
- 1 ts finrevet appelsinskall av en usprøytet eller økologisk appelsin
- litt finrevet appelsinskall
Slik gjør du
Keep screen on
-
Klipp sviskene i biter og legg de i en skål med appelsinsaft og rom. Dekk til skålen med plastfolie, og la de trekke i 15 minutter.
-
Elt marsipanen sammen med sviskene og raspet appelsinskall. Rull marsipanen til en "pølse" og del den i 8 like store deler. Smelt sjokoladen over et vannbad etter anvisning på pakken.
-
Dypp marsipaneggene i sjokoladen og legg de over på et stykke bakepapir på kjøkkenbenken. Når alle eggene er dyppet, fyller du resten med sjokoladen i en liten sprøytepose (eller plastpose). Klipp et bitte lite hull en enden av posen.
-
Dekorer eggene med sjokoladen og dryss på med litt raspet appelsinskall innen sjokoladen stivner helt. La eggene ligge til sjokoladen er helt stivnet innen de serveres.