Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
50 minutter
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 3 anmeldelser

Påskeegg med lime 8

Disse skjønne påskeeggene smaker himmelsk og vil gi glede på ethvert påskebord. Påskeeggene er laget av marsipan og lime og trukket med smeltet, temperert mørk sjokolade. Eggene kan på den andre siden pyntes med smeltet hvit sjokolade og en god omgang revet limeskall. Påsken er ikke det samme uten påskeegg og de er altså bare best, når de er hjemmelagde!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 stk.

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Elt marsipanen sammen med limesaft. Del marsipanen i 8 like store stykker og trill til egg.
  2. Temperer den mørke og evt. den hvite sjokoladen hver for seg. Legg eggene på et bakepapir og overtrekk med den mørke sjokoladen. Ha den hvite sjokoladen i en sprøtepose og pynt eggene som på bilde. Dryss over revet limeskall før sjokoladen stivner. Oppbevares i lufttett beholder i kjøleskap.

Tips!

Ler mer om hvordan sjokoladen tempereres under Tips & Tricks.

Det blir alltid lettere å temperere 200-400 g sjokolade om gangen, enn små mengder. Har du sjokoladerester, kan sjokoladen alltids brukes senere.
Hvis du ikke vil tempere sjokoladen kan du anvende ODENSE mørk overtrekk i stedet.

Produkter brukt i oppskriften