Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
40 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Påskekylling-muffins 12

Muffins passer til alle anledinger, og formet som en påskekulling er de perfekte for påsken. Få barna med på morroa, og lag noen kreative kyllinger! 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett raspet marsipan og bland sammen. Pisk i eggene, et av gangen. Sikt i hvetemel og bakepulver i røren og rør det sammen med melken vekselsvis.
  2. Fordel deigen i smurte muffinsformer. Stekes midt i ovnen ved 175°C i 20-25 minutter. Avkjøles på rist etter steking.
  3. Smelt sjokoladen over vannbad (etter anvisning på pakken), ta skålen av varmen og rør inn smøret litt av gangen. Tilsett raspet marsipan, melis og appelsinjuice, og pisk til en lett og luftig og krem. Sett kremen på kjøl i minst 30 minutter. Pisk kremen opp før bruk.
  4. Smør muffinsen med et tynt lag krem. Ha resten av kremen i en sprøytepose, klipp et lite hull, og gi kyllingen en pjusket fjærdrakt av krem i små topper (se foto).
  5. Lag nebb, øyne og hanekam av marsipan og sjokolade, eller andre egnede godterier.

Produkter brukt i oppskriften