Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 12 anmeldelser

Fragilité-rullekake med sommerbær 10

Denne rullekaken er enkel å lage og har en deilig og frisk smak av sommer. Server gjerne med ferske bær for et lekkert resultat. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

  • Marengs

  • 4 eggehviter
  • 150 g sukker
  • 0,50 ts eddik
  • 2 ss hvetemel
  • Fyll

  • 100 g ODENSE Mørk Bakesjokolade eller melkesjokolade (grovhakket)
  • 5 dl kremfløte
  • 250 g bær f.eks. jordbær, bringebær, blåbær, bjørnebær
  • melis

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Pisk eggehvitene stive i en bakebolle og tilsett halvparten av sukkeret - litt etter litt. Vend inn resten av sukkeret og eddiken og pisk til det blir helt stivt igjen.
  2. Riv marsipan i marengsen. Tilsett mel og vend det raskt sammen. Hell marengsen ut på en stekeplate med bakepapir ca. 22 x 30 cm. Bruk en slikkepott til å få med det som sitter igjen i bollen. Stek marengsen i ca. 45 min. ved 125 °C.
  3. Finn fram et nytt bakepapir og legg det klart på en rist. Ta marengsen av stekeplata og fjern det brukte bakepapiret. Legg marengsen på rista til avkjøling.
  4. Pisk fløten til krem og fordel utover marengsen. Dryss revet sjokolade og bær på kaken.
  5. La kaken trekke i 3 min. Rull kaken forsiktig sammen og dryss lett med melis og servér!

Produkter brukt i oppskriften