Rullekake med sommerbær 10
Oppskrift på nydelig rullekake med sommerbær. Frisk og smakfull, og en kake som passer til mange anledninger.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 personer
-
Marengsbunn
- 4 eggehviter
- 150 g sukker
- 0,50 ts eddik
- 2 ss hvetemel
-
Fyll
- 2,50 dl kremfløte
- 250 g bær f.eks. jordbær, hindbær, blåbær, ribs, solbær, brombær
- melis
Slik gjør du
Keep screen on
-
Pisk eggehviter stive. Pisk litt og litt sukker til du har brukt omtrent halvparten.
-
Vend så resten av sukkeret og eddiken inn og pisk videre til det blir stivt. Riv så marsipanen.
-
Fordel marengsen ut på en bakeplate (ca. 22 x 30 cm) med bakepapir. Stek marengsen i ca. 45 minutter ved 125° C. Skyv marengsen over på et nytt bakepapir og fjern det gamle. Avkjøl kaken.
-
Pisk fløten til det blir krem og fordel kremen utover kaken. Dryss grovhakket sjokolade, og bær på kaken.
-
La kaken hvile litt før den rulles sammen til en rulade, (avkjølingen gjør den lettere å rulle). Serveres så raskt som mulig.