Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 44 anmeldelser

Eplekake 2

En nydelig hjemmelaget eplekake med marsipan og vaniljesukker. Dette er høstens favorittkake!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 2 stk.

  • 400 g sukker
  • 5 egg
  • 200 g hvetemel
  • Topping til 2 terter

  • 7 epler uten kjernehus og stilk (skåret i båter)
  • 30 g vaniljesukker

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Rasp marsipanen grovt på et rivjern og bland med sukker. Rør inn eggene - ett av gangen til en jevn masse. Rør inn hvetemelet til sist. Fordel massen i to smurte springformer på 23 cm.
  2. Fordel eplebåtene på toppen av tertene og dryss på med litt vaniljesukker. Stekes midt i ovnen ved vanlig over/undervarme i ca. 40 minutter ved 180 °C.
  3. Serveres lun i stykker med en god vaniljeis eller pisket krem.

Produkter brukt i oppskriften