Eplekake 2
En nydelig hjemmelaget eplekake med marsipan og vaniljesukker. Dette er høstens favorittkake!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 2 stk.
- 400 g sukker
- 5 egg
- 200 g hvetemel
-
Topping til 2 terter
- 7 epler uten kjernehus og stilk (skåret i båter)
- 30 g vaniljesukker
Slik gjør du
Keep screen on
-
Rasp marsipanen grovt på et rivjern og bland med sukker. Rør inn eggene - ett av gangen til en jevn masse. Rør inn hvetemelet til sist. Fordel massen i to smurte springformer på 23 cm.
-
Fordel eplebåtene på toppen av tertene og dryss på med litt vaniljesukker. Stekes midt i ovnen ved vanlig over/undervarme i ca. 40 minutter ved 180 °C.
-
Serveres lun i stykker med en god vaniljeis eller pisket krem.