Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 2 anmeldelser

Plomme-/blåbærterte 8

Mangler du inspirasjon til en nydelig terte som både smaker himmelsk og er en fryd for øyet? Da bør du prøve vår oppskrift på den fristende plomme- og blåbærterten med mazarinkakebunn. En perfekt dessert for både store og små

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 personer

Slik gjør du

Keep screen on

Tertebunn

  1. Bland mel og sukker. Smuldre smøret inn i deigen, og samle den med eggeplommen. Sett deigen i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  2. Bland marsipan og sukker godt sammen til en mazarinmasse. Tilsett smøret litt etter litt, og deretter egget.
  3. Kjevle ut tertedeigen i passende størrelse til formen (ca. 20 cm i diameter). Fyll terten med mazarinmassen, og stek den ved 180 °C i ca. 20 minutter.

Plomme-/blåbærpuré

  1. Skrell plommene og skjær dem i kvarter. Mos blåbærene i en kjele, og kok plommer og blåbær sammen i ca. 10 minutter på svak varme. Mos blåbær og plommer sammen til en puré.

Plomme-/blåbærkrem

  1. Pisk alle ingrediensene sammen med puréen til en jevn masse.
  2. Ta terten ut av ovnen etter 20 minutter, og fyll den med plomme-/blåbærkremen. Stek videre ved 120 °C i ca. 20 minutter.

Pynt eventuelt kaken som på bildet.

Tips!

Blåbær fra fryseren kan brukes i plomme-/blåbærpuréen. 

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften