Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 4 anmeldelser

Eplepai med marengs 10

Her har du en oppskrift på de deiligste porsjonerte eplepaiene som ikke bare er vakre - de smaker også himmelsk. Disse består av en nydelig mazarinbunn fylt med hjemmelaget eplekompott, og toppet med marengs. Paien kan porsjoneres som på oppskriften eller lages som en stor pai. Se bilder for inspirasjon. Pynt etter ønske og server gjerne varm. 

 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

  • Tertebund

  • 200 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 125 g smør (koldt)
  • 1 eggeplomme
  • Mazarinmasse

  • 50 g sukker
  • 50 g smør (blødt)
  • 1 egg (str. L)
  • Æblemarmelade

  • 300 g epler
  • 0,50 dl vann
  • 100 g sukker
  • vaniljepulver
  • Marengs

  • 2 eggehviter
  • 100 g sukker

Slik gjør du

  1. Paibunn: Bland mel og sukker. Smuldre smøret inn i deigen og bland deigen med eggeplommen. Avkjøl deigen i ca. 30 minutter.
  2. Mazarinmasse: Bland marsipan og sukker godt sammen. Tilsett smøret litt om gangen, og tilsett deretter egget.
  3. Eplesyltetøy: Skrell eplene og skjær dem i biter før du legger dem i en panne med vann, sukker og vaniljesukker. La eplene stå og surre til de har fått en god syltetøy/kompottkonsistens.
  4. Pisk eggehvitene med 50 g sukker til de er stive, tilsett deretter 50 g sukker og pisk igjen til marengsen er stiv.
  5. Kjevle ut paideigen til passende store former (ca. 6 cm i diameter). Fyll så tertene med mazarinmasse og stek ved 180°C. for ca. 20 minutter.
  6. Fyll mazarinkakene med eplemarmelade, og pynt kakene med marengs (legg eventuelt marengsen i sprøytepose med tyll).
  7. Har du en gassbrenner ser det dekorativt ut å brenne marengsen litt for å gi den en fin farge (dette kan også gjøres i ovnen på 250°C i noen minutter).
  8. Pynt til slutt 

Produkter brukt i oppskriften