Fransk pæreterte 12
Ha en fransk aften og lag denne nydelige pæreterten. Servér mens den fortsatt er varm sammen med en god vaniljeis.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 personer
-
Tertebunn
- 200 g hvetemel
- 75 g sukker
- 125 g smør
- 1 eggeplomme
-
Marsipanmasse
- 4 pærer (faste)
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 3 egg
- 2 ss pærebrennevin, eller pærecider
- 25 g mandelflak
Slik gjør du
Keep screen on
-
Bland mel og sukker i en bakebolle. Smuldre smøret i bakebollen og samle deigen med en eggeplomme.
-
Sett bakebollen i kjøleskapet og la deigen hvile her i ca. 30 min.
-
Smør formen, slik at kaken ikke setter seg fast. Ta deigen ut av bollen og bruk en kjevle til å forme deigen, slik at den passer til formen. Bruk gjerne litt hvetemel ved utrulling. Form deigen til i terteformen og ta bort overflødig deig.
-
Del pærene i to og fjern kjernene med en skje. Fjern også stilken av pærene. Skjær deretter pærene i båter og legg dem pent på tertebunnen.
-
Rør smør og sukker sammen til det får en bløt konsistens. Ha i eggene, revet marsipan og brennevin (eller eplecider) og bland det godt sammen.
-
Hell marsipanmassen over pærene. Dryss med mandelflak og stek terten på nederste rille i ovnen ved 200 °C varmluft i ca. 45 min.
-
Servér mens den er varm sammen med en god vaniljeis.