Frisk og lettlaget fruktkake 8
Snu bunnen forsiktig rundt på hodet og pensle bunnen med smeltet sjokolade. La den tørke i 10 min. Snu bunnen rundt igjen, og del kaken i 8 stykker. Skjær jordbær eller fersken i skiver og fordel de på stykkene som vist på det lille bildet.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
- 40 g eggehviter
- 100 g sukker
- 4 jordbær (friske)
- 2 halve fersken (gjerne fra boks)
Slik gjør du
Keep screen on
- Rasp marsipanen på et rivjern. Marsipanen røres sammen med sukker og eggehvite i en bolle. Hell massen i en plastpose/sprøytepose og klipp et hull i det ene hjørnet. Sprøyt massen ut på en stekeplate med bakepapir i en sirkel (ca. 20 cm i diameter). Stek bunnen ved 200 °C i ca. 12 min., og legg den til avkjøling på en rist.