Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
10 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
40 minutter
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Fruktterte med marsipanbunn og jordbær 10

Hjemmelaget fruktterte med marsipanbunn og jordbær er en garantert favoritt til sommeren! Ferske jordbær på toppen gjør den ekstra frisk 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

  • 3 egg (str. M) eller 2 Egg (str. L)
  • 200 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g (revet)
  • appelsinskall fra 1 appelsin
  • Pynt

  • vaniljeis eller fløteskum
  • jordbær (friske)

Slik gjør du

  1. Smør en kakeform med løs bunn (24 cm). Pisk egg og sukker til en eggedosis og vend forsiktig inn mel og bakepulver inn i eggedosisen. Rasp marsipanen og vend den forsiktig inn i massen med raspet appelsinskall. Hell deigen over i formen.
  2. Stek kaken ved 170° C på nederste rille i ovnene i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken, og pynt med pisket krem og friske jordbær.

Produkter brukt i oppskriften