Granolaterter 6
Hjemmelagede granolaterter med blant annet havregryn og kanel er enkle og raske og lage, og kan være en herlig godbit å servere til gjestene.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 personer
-
Granola
- 65 g mandelmel
- 200 g havregryn
- 200 g rørsukker
- 0,25 ts kanel (malt)
- 150 g kokosolje
- 50 g mandler
-
Topping
- 150 g skyr
- 200 g Blåbær, bringebær og Rips
Slik gjør du
Keep screen on
-
Bland sammen mandelmel, marsipan, havregryn, rørsukker og kanel. Tilsett deretter kokosoljen. Bruk en kjøkkenmaskin eller hendene til du får en jevn masse.
-
Hakk mandlene grovt og rør dem inn i deigen. Fordel så deigen i 6 små, smurte terteformer. Trykk deigen godt ned i formene for å unngå at deigen smuldrer etter steking.
-
Stek granolatertene på 180° C i 12-15 min. La tertene avkjøles helt før du tar dem ut av formen.
-
Ha skyr i en sprøytepose eller frysepose, og lag små topper i granolatertene. Pynt med det du ønsker, for eksempel bær og syreblader.