Vanskelighetsgrad
Forberedelsestid
15 minutter
Tid totalt
30 minutter

Granolaterter 6

Hjemmelagede granolaterter med blant annet havregryn og kanel er enkle og raske og lage, og kan være en herlig godbit å servere til gjestene. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 6 personer

  • Granola

  • 65 g mandelmel
  • 200 g havregryn
  • 200 g rørsukker
  • 0,25 ts kanel (malt)
  • 150 g kokosolje
  • 50 g mandler
  • Topping

  • 150 g skyr
  • 200 g Blåbær, bringebær og Rips

Slik gjør du

  1. Bland sammen mandelmel, marsipan, havregryn, rørsukker og kanel. Tilsett deretter kokosoljen. Bruk en kjøkkenmaskin eller hendene til du får en jevn masse.
  2. Hakk mandlene grovt og rør dem inn i deigen. Fordel så deigen i 6 små, smurte terteformer. Trykk deigen godt ned i formene for å unngå at deigen smuldrer etter steking.
  3. Stek granolatertene på 180° C i 12-15 min. La tertene avkjøles helt før du tar de ut av formen.
  4. Ha skyr i en sprøytepose eller frysepose, og lag små topper i granolatertene. Pynt med det du ønsker, for eksempel bær og syreblader.

Produkter brukt i oppskriften