Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Hagens frukter terte med plommer 2

Bruk hagens frukter til sommeren og lag denne nydelige kaken med plommer og marsipan fra Odense.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 2 stk.

  • 400 g sukker
  • 5 egg
  • 200 g hvetemel
  • Topping til 2 terter

  • 12 plommer (skåret i skiver)
  • 30 g vaniljesukker

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Finn fram et rivjern, og riv marsipanen grovt. Bland sukker med marsipanen. Rør inn eggene - ett av gangen til du får en jevn masse. Tilsett litt og litt hvetemel, mens du rører. Fordel røren i to smurte kakeformer á 23 cm i diameter.
  2. Sett ovnen på 180 °C. Skjær plommene i to og ta ut steinene. Legg plommebåtene på toppen av røra og press dem litt ned. Dryss litt vaniljesukker på toppen.
  3. Stek kakene midt i ovnen i ca. 40 minutter.

Produkter brukt i oppskriften