Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
40 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 10 anmeldelser

Karamellterte 8

En nydelig karamellterte med smak av deilig søt karamell og havsalt. En favoritt dessert til hele familien. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 personer

  • Mørk kjeksbunn

  • 180 g Digestivekjeks
  • 10 g cornflakes
  • 10 g kakao
  • 1 ss brun farin
  • 1 knivspiss salt
  • 90 g smør
  • Karamelganache

  • 250 g eller
  • 250 g
  • 1,25 dl kremfløte
  • 25 g glukosesirup
  • 0,50 ts havsalt
  • Mørk chokoladeganache

  • 100 g mørk sjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • Pynt

  • havsalt

Slik gjør du

Keep screen on

Mørk kjeksbunn:

  1. Blend kjeksen til fine smuler, og knus cornflakene grovt. Rør kjeks, cornflakes, kakao, brunt sukker og salt sammen i en bolle.
  2. Smelt smøret og rør det sammen med kjekssmulene.
  3. Smør en paiform med løs bunn, størrelse Ø 20 cm. Trykk kjeksdeigen ut i bunnen og opp på sidene av paiformen, og trykk deigen godt med fingrene. Avkjøl paien i 1 time.

Karamellganache:

  1. Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
  2. Hell fløten og glukosesirupen i en liten kjele og varm opp til kokepunktet.
  3. Hell den varme fløten over sjokoladen i bollen og rør i sirkulære bevegelser i midten av bollen med en deigskrape til sjokoladen smelter og ganachen blir pent blank. Smak til med flaksalt.
  4. Fordel ganachen i paibunnen og sett i kjøleskap i minst 3 timer.

Mørk sjokoladeganache:

  1. Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
  2. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør kraftig i midten av bollen med en deigskrape til blandingen kommer sammen og danner en blank overflate.
  3. Avkjøl ganachen i ca. 1 time, slik at den tykner, men fortsatt er spraybar.

Til servering:

  1. Fyll den mørke sjokoladeganachen i en sprøytepose med et frilly munnstykke og rør fine topper på karamellterten i et mønster du ønsker.
  2. Pynt paien med ODENSE kakestrøssel og litt flaksalt.

Produkter brukt i oppskriften