Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer

Miniterter med appelsinmarmelade 12

Nydelig smak som passer til alle anledninger og gjerne til påske.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

  • Tertebunn

  • 200 g hvetemel
  • 2 melis
  • 150 g smør
  • 1 eggeplomme
  • Marsipankrem

  • 50 g smør
  • 75 g sukker
  • 2 eggeplommer
  • sitronskall fra 1 øko citron
  • 12 ts lemoncurd eller appelsinmarmelade
  • Evt. tilbehør

  • sorbet (sitron) eller vaniljeis

Slik gjør du

  1. Bland mel og melis i en bolle og legg i smuldret smør. Bland deigen sammen med eggeplommen.
  2. Del deigen i 12 like store deler, legg delene i små sandkakeformer eller muffinsbrett i aluminium, ca. 7 cm i diameter. Trykk deigen ut i formen med fingrene.
  3. Rør smør, sukker og marsipan mykt og kremet. Rør i eggeplommer og finrevet sitronskall.
  4. Legg i en teskje med appelsinmarmelade i hver terteform. Fordel marsipankremen over og stek tertene nederst i ovnen ved 200° C i ca. 25 minutter.
  5. Server tertene kalde, drysset med melis, og evnt. en kule sitronsorbet eller is.

Produkter brukt i oppskriften