Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Miniterter med appelsinmarmelade 12

Nydelig smak som passer til alle anledninger og gjerne til påske.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

  • Tertebunn

  • 200 g hvetemel
  • 2 ss melis
  • 150 g smør
  • 1 eggeplomme
  • Marsipankrem

  • 50 g smør
  • 75 g sukker
  • 2 eggeplommer
  • sitronskall fra 1 øko citron
  • 12 ts lemoncurd eller appelsinmarmelade
  • Evt. tilbehør

  • sorbet (sitron) eller vaniljeis

Slik gjør du

  1. Bland mel og melis i en bolle og legg i smuldret smør. Bland deigen sammen med eggeplommen.
  2. Del deigen i 12 like store deler, legg delene i små sandkakeformer eller muffinsbrett i aluminium, ca. 7 cm i diameter. Trykk deigen ut i formen med fingrene.
  3. Rør smør, sukker og marsipan mykt og kremet. Rør i eggeplommer og finrevet sitronskall.
  4. Legg i en teskje med appelsinmarmelade i hver terteform. Fordel marsipankremen over og stek tertene nederst i ovnen ved 200° C i ca. 25 minutter.
  5. Server tertene kalde, drysset med melis, og evnt. en kule sitronsorbet eller is.

Produkter brukt i oppskriften