Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
45 minutter
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 3 anmeldelser

Red Velvet kake med softis 12

Søt Red Velvet kake med softis hører til på kjærlighetens dag, men kan også passe alle andre dager i året. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 egg (str. M/L)
  • 100 g bringebær (moste)
  • 125 g hvetemel
  • 1 ss kakao
  • 1 ts bakepulver
  • 0,50 dl skummet kulturmelk
  • 1 ss konditorfarge (rød)
  • 1 l vaniljeis
  • Små sjokoladehjerter laget av 100 g smeltet ODENSE Hvit Bakesjokolade

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Rør smør og sukker til det får en bløt konsistens. Tilsett revet marsipan og rør til kremet konsistens. Pisk eggene adskilt og rør moste bringebær i.
  2. Sikt hvetemel, kakao og bakepulver og rør det inn i deigen. Rør sist inn kjernemelk og konditorfarge og fordel deigen i muffinsformer.
  3. Bak dem ved 175 °C i 20-25 min, og avkjøl på en rist.
  4. Hell den smeltede sjokoladen i en sprøytepose, klipp et lite hull i sprøyteposen og sprøyt den ut som små hjerter.
  5. Rør vaniljeisen til softis og hell den på toppen. Drys deretter frysetørret bær. Pynt til slutt med hjerte og server straks.

Produkter brukt i oppskriften