Kardemommeboller med mandelfyll 12
Det finnes lite som slår duften av nystekte boller, og disse myke bollene med mandelfyll er intet unntak! Her får du en kombinasjon av luftig gjærbakst, søtt marsipanfyll og sprø mandelflak på toppen. Oppskriften er laget i samarbeid med Ida Gran-Jansen, og resultatet blir uimotståelig saftige boller som passer like godt til helgekosen som til en ekstra hverdagsluksus
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 stk.
-
Bolledeig
- 450 g Hvetemel
- 25 g fersk gjær eller
- 0,50 pakke tørrgjær
- 75 g sukker
- 2 ts kardemomme (gjerne fra kjerner)
- 0,50 ts salt
- 1 egg
- 2,50 dl helmelk
- 75 g romtemp Meierismør
- egg til pensling
-
Mandel og marsipanfyll
- 100 g mandler
- 1 dl vann (ca)
-
Topping
- 1 håndfull mandelflak
- melis
Slik gjør du
Keep screen on
- Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle. Varm opp melk og egg til fingervarm og hell i.
- Elt alt i 7 min ca, før du har i smør og elter i 10 min til, bruk eltekrok.
- Hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
- Lag mandel/marsipanfyllet ved å først ovnssteke mandlene på 200 grader i 6 min.
- Ha Odense ekte marsipan, mandler og vann i en foodprosessor og kjør til en masse.
- Velt deigen på en lett-melet kjøkkenbenk og kjevle til en firkant, skjær opp 12 ruter og
legg over på et stekebrett. Etterhev i 40 min - Lag en grop i midten av hver firkant og fyll
med mandelfyllet. Pensle med egg og strø over skivede mandler. - For myke boller steker du på 180 grader over/undervarme i ca. 14 min.
- Avkjøl, strø over melis og spis!