Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 10 anmeldelser

Eplebrudd med marsipan og nougat 12

Disse luftige, saftige eplebruddene med marsipan og nougat er kjempegode og kan serveres til mange ulike anledninger. For eksempel som noe søtt på frokostbordet, i matpakken eller når ettermiddagssulten melder seg. Bollene består av en gjærdeig fylt med epler, ODENSE Marsipan og ODENSE Nougat. Høstdboller på sitt aller beste!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

  • Gjærdeig

  • 3 dl helmelk
  • 50 g gjær
  • 1 ss sukker
  • 2 ts stødt kardemomme
  • 2 ts stødt kanel
  • 450 g hvetemel
  • 1,50 ts salt
  • 100 g blødt smør
  • Fyll

  • 2 egg
  • 200 g grovt revet epler
  • Pensling og drys

  • 1 egg til pensling
  • 1 ss perlesukker til dryss

Slik gjør du

Keep screen on

Gjærdeig

  1. Varm melken til den er fingervarm og hell den i en bolle.
  2. Løs opp gjæren i melken, og tilsett sukker og krydder.
  3. Tilsett hvetemelet – litt om gangen – samt salt og mykt smør skåret i små terninger.
  4. Elt deigen sammen til den er glatt og smidig og slipper kanten av bollen.
  5. La deigen heve i ca. 30 minutter.

Fyll

  1. Skjær marsipanen og nougaten i terninger.
  2. Hvelv deigen ut på et melet bord og lag en fordypning i midten.
  3. Fordel egg, grovrevet eple, marsipan og nougat i fordypningen og vend det forsiktig sammen. Tilsett mer mel hvis deigen blir veldig våt.
  4. Del deigen i 12 stykker (bruk gjerne en deigskrape hvis du har). Legg stykkene på to bakeplater med bakepapir, og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Steking

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Pensle eplebruddene med et sammenvispet egg og dryss med perlesukker.
  3. Stek i 15–20 minutter til de er gyldne.
  4. Avkjøl på rist.

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften