Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
30 minutter

Cookies med nougat 25

Oppskrift på cookies med nougat fra Odense. Hjemmelagde cookies med nougat er nydelige - perfekte som vennegaver eller til helgekaffen.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 25 stk.

  • 150 g smør
  • 125 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 0,50 ts salt
  • 2 stk. egg str. M/L
  • 200 g hvetemel
  • 0,50 ts natron
  • 50 g hvetemel
  • 100 g iskald ODENSE Nougat 150g
  • 50 g grovhakkede mandler
  • 2 ss kanelsukker

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C over og undervarme.
  2. Rør smør, brunt sukker og sukker kremet. Rør eggene i et av gangen. Sikt hvetemel og natron i deigen og rør godt sammen. Skjær marsipanen og nougaten i terninger. Bland så dette med resten av melet.
  3. Vend forsiktig blandingen i deigen. Bruk to skjeer til å forme runde cookies på en bakeplate med bakepapir. Husk å ha god avstand, ca. 8 cookies per plate.
  4. Forvarm ovnen til 180 ˚C varmluft. Trykk dem litt flate og dryss med en blanding av grovhakket mandler og kanelsukker. Stek kakene i ca. 10 minutter. Avkjøl kakene på en rist. Oppbevares i en kakeboks.

Produkter brukt i oppskriften