Fruktcrumble uten tilsatt sukker 10
Mangler du inspirasjon til et sunnere dessertalternativ som samtidig skal være både enkelt og skikkelig godt? Da har du her en superenkel oppskrift på de deiligste crumble-kakene med bær, helt uten tilsatt sukker. En nydelig dessert eller ettermiddagssnack for hele familien
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 personer
-
Fruktcrumble uten tilsatt sukker
- 75 g smør
- 75 g hvetemel
- 75 g store havregryn
- 250 g frosne blandede bær
- 50 g mandler
- 10 g vaniljesukker
Slik gjør du
Keep screen on
Fruktcrumble uten tilsatt sukker
- Skjær marsipan og smør i mindre terninger.
- Bland de to ingrediensene sammen med mel og havregryn i en bolle, til det samler seg som en crumble.
- Ha bærene i 10 små glass, og fordel crumble-toppen over i ønsket mengde.
- Stek crumble-kakene ved 200°C i 15–20 minutter (avhengig av hvor mørk du ønsker crumblen).
- Vær forsiktig med de varme glassene når du tar dem ut av ovnen, og også hvis du serverer dem varme.
Tips!
Kan selvfølgelig også serveres med creme fraiche eller skyr.