Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
4 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 4 anmeldelser

Glutenfri kaffemarengs 12

Denne deilige kaken er ikke bare god, men også glutenfri! Kaken har kaffemarengs på bunn og topp, og mellom har du en saftig krem av blant annet nougat, kaffe og fløte. Denne behøver å stå i noen timer i kjøleskap, så beregne god tid til det. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 personer

  • 4 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 75 g hasselnøtter (finhakket)
  • 2 ts pulverkaffe
  • 1 vann (kokende)
  • Nougat-kaffemousse

  • 3 blad gelatinblader
  • 1,50 dl kremfløte
  • 1 ss pulverkaffe
  • 1 ss vann (kokende)
  • 4 eggeplommer
  • 25 g sukker
  • 2 eggehviter
  • 2,50 dl kremfløte

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Forvarm ovnen til 125 °C, vanlig over/undervarme.
  2. Pisk eggehvitene stivt og luftig. Dryss i sukker - litt av gangen og pisk til marengsen er litt seig. Vend i revet marsipan og nøtter i marengsen sammen med kaffepulver løst opp i 1 ts vann.
  3. Fordel deigen i to like sirkler (ca. Ø 25 cm) på et stekebrett med bakepapir. Stek bunnene midt i ovnen i 1 time og avkjøl.
  4. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter til den er blitt bløt. Skjær i mellomtiden nougaten i små terninger. Varm opp fløten til kokepunktet og ta kjelen av varmen, og rør inn nougaten til den er smeltet. Løs opp kaffepulveret opp i 1 ts varmt vann, og rør inn nougat og gelatinplatene i fløteblandingen.
  5. Pisk eggeplommer og sukker luftig og rør inn fløteblandingen. Pisk eggehvitene stive og luftige, og pisk kremfløten til krem. Vend både pisket krem og piskede eggehviter i fløteblandingen.
  6. Kle en springform (Ø 25 cm) med plastfolie og legg i en marengsbunn. Fordel kremen på bunnen og legg den siste bunnen på toppen. Sett kaken i kjøleskapet i minst 2 timer til kremen er stivnet og har satt seg.
  7. Dryss gjerne på med litt kakao innen servering.

Produkter brukt i oppskriften