Vanskelighetsgrad
Forberedelsestid
20 minutter
Tid totalt
40 minutter

Grillet fersken med marsipan & nougat-is 4

En fantastisk god og unik dessert med fersken, marsipan, nougat og bringebærcouli. Bruk gjerne en Crème brûlée brenner på toppen av marsipanen. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 4 personer

  • 4 fersken
  • 1 Cognac
  • 75 g ODENSE Ekte Marsipan (revet)
  • Bringebærcouli

  • 200 g bringebær
  • appelsin (revet skal av 1/4 (økologisk) appelsin + 1 dl saft)
  • 50 g sukker
  • Tilbehør

  • vaniljeis

Slik gjør du

  1. Tin isen litt i romtemperatur mens den ligger i boksen, slik at den kan røres. Tilsett revet nougat og tilsett Conintreau. Rør rundt og sett tilbake i fryseren.
  2. Innen servering: Del ferskenene i to og ta ut kjernen. Legg de i en liten bolle og hell sirupen over. La de trekke i sirupen til de skal og grilles.
  3. Ta ferskenene ut av sirupen (drypp de av, men ta vare på sirupen!) Stikk ferskenen på et spyd og legg de på grillen (eller stek de i pannen) et par minutter på hver side til de er gyllene i fargen.
  4. Legg 2 ferskener på hvert sitt fat. Rasp resten av marsipanen grovt på et rivjern og legg på toppen, og hell over sirupen. Serveres varme med den hjemmelagde isen.

Produkter brukt i oppskriften