Vanskelighetsgrad
Forberedelsestid
1 timer
Tid totalt
1,5 timer

Blåbærsemlor med hvit sjokolade 20

Disse svenske semlorne laget med blåbær og hvit sjokolade smaker helt fantastisk! Bollene fylles med deilig mandelfyll og krem med hvit sjokolade. Passer perfekt å servere med en kopp kaffe. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 20 stk.

  • Semlor

  • 2,50 dl melk
  • 50 g gjær
  • 70 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 100 g tinte blåbær fra frys
  • 100 g smør , stuetemperatur
  • 1 ts kardemomme
  • 550 g hvetemel
  • Fylning

  • 50 g vann
  • 6 dl kremfløte
  • perlesukker til dekorasjon
  • egg til pensling

Slik gjør du

  1. Varm melken til 37 °C og løs opp gjæren. Bland sammen de tørre ingrediensene og blåbærene før du tilsetter litt og litt av det i gjærblandingen. Elt deigen til du har en elastisk deig. La den heve tildekket i ca. 30 min.
  2. Del deigen opp i stykker (ca. 20 stk) og trill dem ut til boller. Legg bollene på et bakepapirkledt stekebrett og la de heve tildekket i ca. 40 min.
  3. Før steking pensles bollene med pisket egg. Dryss over melis og perlesukker og stek bollene på 200°C i ca. 10-12 minutter.
  4. La bollene avkjøles på rist. I mellomtiden: hakk marsipanen i biter og ha dem i en blender med litt vann eller eggehviter. Du ønsker å oppnå en kremete/smørbar konsistens. Del bollene i to når de er avkjølt og sprøyt eller smør mandelfyllet i bunnen av bollene.
  5. Varm sjokoladen over vannbad. Pisk fløten og tilsett den smeltede sjokoladen. Bruk en sprøytepose og fyll bollene med krem. Hvis du vil kan du pynte bollene ved å drysse over litt melis til sist.

Produkter brukt i oppskriften