Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,5 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 6 anmeldelser

Fastelavnsboller med svisker og nougatskum 12

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

  • Boller

  • 75 g smør
  • 1 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 egg
  • 1 ss sukker
  • 250 g hvetemel
  • 1 sammenpisket egg til pensling
  • Fyll

  • 12 store saftige svisker
  • 2 ss portvin
  • 2,50 dl kremfløte
  • 75 g iskald, revet Odense Nougat
  • Pynt

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Legg sviskene i bløt i portvin natten over, eller gi de et kort oppkok.
  2. Smelt smøret i en kjele og hell i vannet slik at væsken blir lunken (maks 30° C). Vei opp de tørre ingrediensene og legg de i en bolle. Tilsett sirup og den lunkne væsken. Elt med en eltekrok på laveste hastighet i 15 - 20 minutter eller til deigen er glatt og smidig. Legg et rent kjøkkenhåndklede over bollen og sett til heving i 30 minutter, eller til deigen er dobbelt så stor.
  3. Rull deigen tynt ut og skjær den i 12 kvadrater på ca. 10 x 10 cm. Fordel sviskene midt på kvadratene. Fold deighjørne inn mot midten og klem godt sammen over fyllet. Legg bollene på en stekeplate med bakepaoir med skjøten ned. Pensl bollene med sammenpisket egg og la de heves på et lunt sted med et rent kjøkkenhåndklede over i ca. 30 - 45 minutter. Stek bollene midt i ovnen ved 200° C i ca. 10 - 15 minutter.
  4. Del bollene i to. Dypp toppene i smeltet sjokolade. Pisk fløten til krem og bland den med revet nougat. Legg krem i midten av hver bolle. Legg på toppen av bollen og server.

Produkter brukt i oppskriften