Pannekakeroser med marsipanfyll 10
Elsker du pannekaker? Da må du prøve denne deilige og kreative oppskriften på pannekakeroser med marsipanfyll!
Et herlig alternativ til den klassiske pannekakekaken, eller en morsom og annerledes dessert som imponerer både barn og voksne.
De fine pannekakene rulles til roser, fylles med marsipan og krem, og er overraskende enkle å lage. Prøv oppskriften og la deg inspirere!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 stk.
-
Pannekaker
- 3 egg
- 4 dl helmelk
- 0,50 ts salt
- 2 ts smeltet smør
- 3 dl hvetemel
- smør til steking
-
Fyll
- 0,75 dl fløte til marsipanen
- 4 dl fløte til krem
- 1 ts sukker
-
Pynt
- 1 håndfull mandelflak
Slik gjør du
Keep screen on
Pannekaker
- Knekk eggene i en bolle. Tilsett melk, salt og smeltet smør, og visp lett sammen.
Rør deretter inn melet litt om gangen, til røren er jevn og klumpfri. - Varm en stekepanne med litt smør.
Hell en liten porsjon røre i pannen og vipp den, slik at røren fordeles jevnt i et tynt lag.
Stek pannekaken til den er lett gyllen på undersiden, snu den og stek kort på den andre siden. - Gjenta prosessen til all røren er brukt opp. La pannekakene avkjøles.
Fyll
- Skjær marsipanen i mindre biter og bland den med 0,75 dl fløte i en bolle.
Rør til du får en jevn og kremet masse. - I en annen bolle, tilsett 4 dl fløte og sukker, og pisk til du får en fast krem.
Montering
- Skjær hver pannekake i en spiralformet stripe.
- Ta tak i den innerste enden av strimlen og rull den utover slik at den danner en roseform.
- Plasser hver pannekakerose på et fat.
- Ha kremen i en sprøytepose med smal tipp, og sprøyt krem mellom lagene på hver pannekakerose.
- Fyll midten av hver rose med marsipanfyllet ved hjelp av en sprøytepose.
- Rist mandelflakene lett i en tørr panne til de blir gylne, og dryss dem over pannekakerosene som pynt.
Tips!
Se bildet nummer to for hjelp til utskjæring av pannekakene til spiralform.