Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1,5 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 5 anmeldelser

Vannbakkels med nougatkrem 30

Nydelig vannbakkels med nougatkrem. Kransekakemassen rulles ut den er ca. 3,5 cm tykk og skjæres i 30 like tykke skiver. Legg skivene på en stekeplate med stekepapir og stek dem i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 30 stk.

Slik gjør du

  1. Kok opp smør og vann. Tilsett melet og rør kraftig til deigen slipper gryten. Den skal varmes godt opp og være blank. Avkjøl deigen litt og rør i eggene ett av gangen. Det er viktig at det røres godt mellom hvert egg, så deigen ikke blir for tynn.
  2. Varm fløten opp til kokepunktet og smelt nougaten oppi. Sett nougatkremen til avkjøling.
  3. Kransekakemassen rulles ut den er ca. 3,5 cm tykk og skjæres i 30 like tykke skiver. Legg skivene på en stekeplate med stekepapir og stek dem i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø.
  4. Sett vannbakkelsesdeigen på en stekeplate med to skjeer, eller sprøyt de ut ved bruk av sprøytepose med tyll. Stek vannbakkelsene ved 220 °C i ca. 20 minutter, avhengig av størrelsen.
  5. NB. Det er viktig at ovnen ikke åpnes de første 20 minuttene, for da faller de sammen. Når de ser ferdig stekte ut, tas en ut og plasseres på en rist. Holder den formen er de ferdige, men begynner den å falle sammen, trenger de litt lenger steketid.
  6. Fest vannbakkelsene på kransekakebunnen med smeltet sjokolade og pynt toppen med smeltet sjokolade.
  7. Pisk nougatkremen luftig. Skjær en lomme i hver vandbakkelse og fyll de med krem.

Produkter brukt i oppskriften