Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1,5 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 3 anmeldelser

Vannbakkels med sviske- jordbær- eller sjokoladefyll 20

Vannbakkels med sviske- jordbær- eller sjokoladefyll er utrolig godt. Denne oppskriften gir deg tre ulike fyll som vil passe for enhver smak. Velg mellom sviske-nougat-, jordbær-appelsin-, eller blåbær-sjokolade fyll. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 20 stk.

  • Vannbakkelser

  • 100 g smør
  • 2 dl vann
  • 100 g hvetemel
  • 4 egg str. S/M
  • Sviske-nougat fyll

  • 2,50 dl kremfløte
  • 20 saftige svisker
  • 100 g iskold Odense Nougat
  • lidt portvin
  • Jordbær-appelsin fyll

  • 150 g grofthakkede jordbær
  • 100 g revet ODENSE Ekte Marsipan
  • appelsinlikør
  • 2,50 dl kremfløte
  • Blåbær-sjokolade fyll

  • 125 g blåbær
  • vaniljesukker
  • 2,50 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Bland smør og vann og kok opp. Tilsett melet og rør kraftig til deigen slipper gryten. Den skal varmes godt opp og være blank.
  2. Avkjøl deigen litt og rør i eggene et av gangen. Det er viktig å røre godt mellom hvert egg, så deigen ikke blir for tynn. Sett deigen på en stekeplate med stekepapir med to skjeer, eller sprøyt de ut ved bruk av sprøytepose med tyll. Stek vannbakkelsene ved 220° C i ca. 20-25 minutter, avhengig av størrelsen. OBS: Det er viktig at ovnen ikke åpnes de første 20 minuttene, da vannbakkelsene kan falle sammen.
  3. Når de ser ferdig stekt ut, tas en ut og settes på en rist, faller den sammen, trenger den litt lenger steketid.
  4. Fyll: Pisk fløten til skum. Bland med grovhakkede svisker, revet nougat og litt portvin.
  5. Fyll: Bland grovhakkede jordbær, revet marsipan og litt appelsinlikør.
  6. Fyll: Bland blåbær, hakket sjokolade og smak til med vaniljesukker.
  7. Del bollene, ha i fyllet og dryss med melis, eller pynt med smeltet sjokolade.

Produkter brukt i oppskriften